Reglement

1. Uit de wielrenners die deelnemen aan de Tour de France 2019 kiest u 22 renners. Deze renners kunnen voor u punten gaan scoren. Als u de nummer 1 van een etappe in uw ploeg hebt, krijgt u hiervoor 30 punten. Voor de nummer 2 krijgt u 25 punten, voor de nummer 3 20 punten, voor de nummer 4 17 punten en voor de nummer 20 dus nog 1 punt. Maximaal kunt u per dag 228 punten scoren

2. De EERSTE ETAPPE op zaterdag 6 juli 2019 telt niet mee in de 36e Tour de Mariënvelde. Ook de ploegentijdrit van zondag 7 juli 2019 telt NIET mee, een eventuele uitvaller in de ploegentijdrit wordt WEL doorberekend.

3. U moet ook minimaal 3 reser­veren­ners invullen. Het is namelijk mogelijk dat de ene of de andere door u gekozen renner plotseling toch niet van start gaat of tijdens de eerste etappe uitvalt. In zo’n geval nemen wij de eerste reserverenner in uw ploeg op, zodat u toch met 22 renners start. De reserverenners zullen daarna niet meer meetellen en kunnen niet worden ingezet.

4. Als een renner van uw ploeg tijdens de Tour de France uit­valt, dan krijgt u hiervoor 33 strafpunten. Deze renner wordt niet vervan­gen! Deze straf geldt alleen voor het algemeen klassement en wordt niet in het dagklasse­ment berekend.

5. Winnaar van de Tour de Mariënvelde 2019 is die ploeg die aan het eind van de Tour de France de meeste punten heeft gescoord.

Eindigen twee of meer ploegen gelijk, dan is de ploeg met de meeste uitvallers winnaar.

6. Deelname aan de Tour de Mariënvelde 2019 kost 4 euro aan administratiekosten.

7. We geven ieder jaar ook een boekje uit met de eindstanden van alle deelnemende ploegen. U kunt aangeven of u zo’n boekje wilt ontvangen op het inschrijfformulier of op internet.

8. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 28 juli 2019 bij Café Heu­tinck, Waalder­weg 2 te Mariënvelde met een bekende Nederlander.

9. Wilt u de Tour de Mariënvelde sponsoren? U kunt sponsor worden van de Tour de Mariënvelde door een zelf gekozen bedrag over te maken op IBAN-nummer NL24 RABO 0160094631 tnv Stichting Tour de Mariënvelde. Als tegenprestatie zullen wij dan uw naam plaatsen op de sponsorpagina van onze website. Voor informatie hierover kunt u mailen naar Henri Weikamp via: info@tourdemarienvelde.nl

10. De opgave van uw ploeg zal pas mogelijk zijn als de namen en rugnummers bij de Tourdirectie bekend zijn. Normaal gesproken is dat op vrijdag 5 juli 2019 in de loop van de dag het geval, maar ook donderdagavond 4 juli behoort tot de mogelijkheden. Na het bekendmaken van de rugnummers door de directie van de Tour de France zal ook de site van de Tour de Mariënvelde zo spoedig mogelijk beschikbaar zijn en kunt u uw ploeg via deze site inzenden. Wilt u alleen de officiële nummers van de Tour de France 2019 gebruiken aub. Kijk daarvoor op de officiële site van de Tour de France: www.letour.com

11. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de directie van de Tour de Mariënvelde.

12. Wilt u een bezoek brengen aan het Tourcafé, dan wordt dit bijzonder op prijs gesteld. Denk er wel om, dat het Tourcafé in verband met de wekelijkse rustdag op woensdag gesloten is!! Op internet wordt de stand uiteraard dan wel zo snel mogelijk bijgewerkt. Wij hopen u voldoende ingelicht te hebben over de Tour de Mariënvelde 2019 en wensen u een prettige voorbereiding.

13. Wanneer u uw ploeg via Internet doorgeeft, dan moet u via Ideal 4 euro per ploeg afrekenen.

Voor deelnemers uit het buitenland geldt een andere regeling. Zij moeten binnen een week het bedrag van 4 euro overgemaakt hebben op bankreke­ningnummer NL24 RABO 0160 0946 31 t.n.v. Stichting Tour de Mariënvelde of contant hebben afgerekend. Wilt u bij overmaking, uw naam, ploegnaam en eventueel uw deelnamenummer vermel­den!

Extra prijzen

Om de Tour de Mariënvelde nog interessanter te maken dan die al is hebben we ook een aantal extra prijzen.

Regiowinnaars

Ook zullen er weer bekers te verdienen zijn voor de winnaars uit de regio. De volgende plaatsen komen daarvoor in aanmerking bij de 36e Tour de Mariënvelde: Aalten, Beltrum, Borculo, Bredevoort, Dinxperlo, Doetinchem, Eibergen, Groenlo, Halle, Harreveld, Hengelo (G), Lichtenvoorde, Lievelde, Mariënvelde, Neede, Ruurlo, Varsseveld, Vragender, Winterswijk, Zelhem en Zieuwent.

Papieren inschrijfformulieren

Inschrijfformulieren voor de Tour de Mariënvelde zijn onder meer verkrijgbaar bij de Rabobanken in Aalten en Winterswijk.
Bij één van de vestigingen van Schuurman Schoenen onder meer in Borculo, Winterswijk, Aalten, Eibergen, Doetinchem, Enschede, Borne, Westervoort, Oldenzaal of Lichtenvoorde. Voor alle vestigingen kijk op: www.schuurman-schoenen.nl
Sourcy Center in Zieuwent, Sportpoint Navis in Aalten, Texaco Molendijk in Lichtenvoorde, Han ter Woerds Sport in Lichtenvoorde, Café de Tapperij in Ruurlo, Cafetaria de Smulhoek in Zelhem, Snackbar de Heer in Varsseveld, Goossens Raceshops in Groenlo en Borculo, Paul Knippenborg Fietsen en Sourcy Center in Zieuwent.

Inleveren papieren formulier

U kunt uw formulier inleveren in het Tourcafé aan de Waalderweg 2 te Mariënvelde tot 24.00 uur op zaterdag 6 juli 2019.