Reglement

1. Uit de wielrenners die deelnemen aan de Tour de France 2021 kiest u 22 renners. Deze renners kunnen voor u punten gaan scoren. Als u de nummer 1 van een etappe in uw ploeg hebt, krijgt u hiervoor 30 punten. Voor de nummer 2 krijgt u 25 punten, voor de nummer 3 20 punten, voor de nummer 4 17 punten en voor de nummer 20 dus nog 1 punt. Maximaal kunt u per dag 228 punten scoren.

2. De EERSTE ETAPPE op zaterdag 26 juni 2021 telt NIET mee in de 38e Tour de Mariënvelde 2021. Tot en met zondagmiddag 27 juni 2021 om 13.00 uur is het mogelijk om je via de website www.tourdemarienvelde.nl in te schrijven voor dit mooiste kennisspel rondom de Tour de France. 

Wil je een papieren versie inleveren in de BMV? Dat kan ook tot en met zaterdagavond 26 juni 2021 om 24.00 uur!

3. U moet ook minimaal 3 reser­veren­ners invullen. Het is namelijk mogelijk dat de ene of de andere door u gekozen renner plotseling toch niet van start gaat of tijdens de eerste rit uitvalt.  In zo’n geval nemen wij de eerste reserverenner in uw ploeg op, zodat u toch met 22 renners start. Daarna tellen deze reserverenners niet meer mee en kunnen ze niet meer worden ingezet.

4. Als een renner van uw ploeg tijdens de Tour de France uit­valt, dan krijgt u hiervoor 33 strafpunten. Deze renner wordt niet vervan­gen! Deze straf geldt alleen voor het algemeen klassement en wordt niet in het dagklasse­ment berekend. Voor alle duidelijkheid: dit geldt ook als een renner of een gehele ploeg vanwege Corona de Tour moet verlaten. Ook dan krijgt u 33 strafpunten per uitgevallen renner.

5. Winnaar van de Tour de Mariënvelde 2021 is die ploeg die aan het eind van de Tour de France de meeste punten heeft gescoord. Eindigen twee of meer ploegen gelijk, dan is de ploeg met de meeste uitvallers winnaar.

6. Mocht de directie van de Tour de France besluiten om de Tour de France voortijdig te beëindigen, dan zullen we ons Tourspel ook noodgedwongen moeten stoppen. De 15 etappe hanteren we hierbij als grens. Wordt de Tour de France vooraf aan deze etappe afgebroken, dan wordt er geen eindstand bepaald en zal de Tour de Marienvelde dit oplossen door de deelnemers een voucher voor deelname in 2022 te geven. Wordt de Tour de France na de 15e etappe beëindigd, dan berekenen we de eindstand van de Tour de Marienvelde over alle etappes waar een etappe-uitslag van is gepubliceerd.

7. Deelname aan de Tour de Mariënvelde 2021 kost 4 euro aan administratiekosten.

8. We geven ieder jaar ook een boekje uit met de eindstanden van alle deelnemende ploegen. U kunt aangeven of u zo’n boekje wilt ontvangen op het inschrijfformulier of op internet.

9. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 18 juli 2021 in de BMV, Waalder­weg 7 te Mariënvelde met een bekende Nederlander, mits de omstandigheden rondom het Coronavirus dit toestaan.

10. Wilt u de Tour de Mariënvelde sponsoren? U kunt sponsor worden van de Tour de Mariënvelde door een zelf gekozen bedrag over te maken op IBAN-nummer NL24 RABO 0160094631 tnv Stichting Tour de Mariënvelde. Als tegenprestatie zullen wij dan uw naam plaatsen op de sponsorpagina van onze website. Voor informatie hierover kunt u mailen naar Henri Weikamp via: info@tourdemarienvelde.nl

11. De opgave van uw ploeg zal pas mogelijk zijn als de namen en rugnummers bij de Tourdirectie bekend zijn. Normaal gesproken is dat op vrijdag 25 juni 2021 in de loop van de dag het geval, maar ook donderdagavond 24 juni behoort tot de mogelijkheden. Na het bekendmaken van de rugnummers door de directie van de Tour de France zal ook de site van de Tour de Mariënvelde zo spoedig mogelijk beschikbaar zijn en kunt u uw ploeg via deze site inzenden. Wilt u alleen de officiële nummers van de Tour de France 2021 gebruiken aub. Kijk daarvoor op de officiële site van de Tour de France: www.letour.com

12. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de directie van de Tour de Mariënvelde.

13. Wilt u een bezoek brengen aan het Tourcafé in de BMV, dan wordt dit bijzonder op prijs gesteld. De BMV is elke dag geopend tot 24.00 uur. Op internet wordt de stand uiteraard dan wel zo snel mogelijk bijgewerkt. Wij hopen u voldoende ingelicht te hebben over de Tour de Mariënvelde 2021 en wensen u een prettige voorbereiding.

14. Wanneer u uw ploeg via Internet doorgeeft, dan moet u via Ideal 4 euro per ploeg afrekenen.

Voor deelnemers uit het buitenland geldt een andere regeling. Zij moeten binnen een week het bedrag van 4 euro overgemaakt hebben op bankreke­ningnummer NL24 RABO 0160 0946 31 t.n.v. Stichting Tour de Mariënvelde of contant hebben afgerekend. Wilt u bij overmaking uw naam en ploegnaam vermel­den!

Extra prijzen

Om de Tour de Mariënvelde nog interessanter te maken dan die al is hebben we ook een aantal extra prijzen.

Regiowinnaars

Ook zullen er weer bekers te verdienen zijn voor de winnaars uit de regio. De volgende plaatsen komen daarvoor in aanmerking bij de 38e Tour de Mariënvelde: Aalten, Beltrum, Borculo, Bredevoort, Dinxperlo, Doetinchem, Eibergen, Groenlo, Halle, Harreveld, Hengelo (G), Lichtenvoorde, Lievelde, Mariënvelde, Neede, Ruurlo, Varsseveld, Vragender, Winterswijk, Zelhem en Zieuwent.

Papieren inschrijfformulieren

Inschrijfformulieren voor de Tour de Mariënvelde zijn onder meer verkrijgbaar bij de Rabobanken in Aalten en Winterswijk.
Bij één van de vestigingen van Schuurman Schoenen onder meer in Borculo, Winterswijk, Aalten, Eibergen, Doetinchem, Enschede, Borne, Westervoort, Oldenzaal of Lichtenvoorde. Voor alle vestigingen kijk op: www.schuurman-schoenen.nl
Sourcy Center in Zieuwent, Sportpoint Navis in Aalten, Texaco Molendijk in Lichtenvoorde, Han ter Woerds Sport in Lichtenvoorde, Café de Tapperij in Ruurlo, Cafetaria de Smulhoek in Zelhem, Snackbar de Heer in Varsseveld, Goossens Fietsenin Groenlo , Paul Knippenborg Fietsen en Sourcy Center in Zieuwent.

Inleveren papieren formulier

U kunt uw formulier inleveren in het Tourcafé in de BMV aan de Waalderweg 7 te Mariënvelde tot 24.00 uur op zaterdag 26 juni 2021.