Jos van Emden eindgast 34e Tour de Mariënvelde 2017

Jos van Emden is de eindgast van de Tour de Mariënvelde. Op zondagavond 23 juli zal hij de prijzen uitreiken aan de prijswinnaars van de 34e Tour de Mariënvelde 2017, nadat hij eerst is geïnterviewd door Peter Valen. De prijsuitreiking begint om 20.45 uur in Café Heutinck aan de Waalderweg 2 te Mariënvelde.

Jos van Emden is de 26e eindgast van de Tour de Mariënvelde. In 1992 was Tristan Hoffman de eerste gast gevolgd door Henk Lubbering. De hele lijst kan bekeken worden via onderstaande link:

Eregalerij Tour de Mariënvelde

Jos van Emden is de tijdritspecialist in Team LottoNL-Jumbo. Hij begon zijn wielercarrière bij de wielerploeg van de Rabobank en hij bleef ook diens opvolgers trouw. Na twee jaar Belkin staat hij nu voor het derde jaar op rij onder contract bij Team LottoNL-Jumbo. De 32-jarige tijdrijder won in de afgelopen Giro de laatste etappe, waarin hij vijftien seconden sneller was dan de Girowinnaar Tom Dumoulin. De Giro ligt de geboren Schiedammer beter dan de Tour de France. Hij reed de Ronde van Italië zes keer en reed deze allemaal uit. In de Tour de France ging hij twee keer van start. In 2015 werd hij 121e en dit jaar viel hij in de zelfde etappe uit als zijn kopman Robert Gesink.