Jeroen Noomen wint 40e Tour de Mariënvelde 2023

De 110e editie van de Tour de France is in Parijs aangekomen. Het leek lange tijd een tweestrijd te worden tussen Pogacar en Vingegaard, maar de Deen besliste op de Col de la Loze deze Tour de France en won voor de tweede keer op rij de Ronde van Frankrijk.

De 40e Tour de Mariënvelde ging met 3654 deelnemers van start, bijna 300 meer dan het jaar ervoor. Jeroen Noomen uit Apeldoorn pakte in de slotetappe de winst in deze jubileumtour door met een ferme jump Tim Sterenborg uit Lichtenvoorde op de meet met zestien punten achter zich te laten. Beiden hadden ritwinnaar Jordi Meeus in hun ploeg, maar Brian Coquard en Sam Welsford leverden Jeroen Noomen de winst op in ons mooie Tourspel. Dennis ter Hove uit Varsseveld eindigde op de derde plaats met slechts twee punten minder dan Tim Sterenborg.

Jeroen Noomen scoorde 2000 punten. Het maximaal haalbare aantal was 2263 punten. Hij scoorde een percentage van 88,38%. Hij had 16 renners van de Ideale Ploeg in zijn eigen ploeg.

De rode lantaarn was een prooi voor Dries Domhof uit Zieuwent die met zijn ploeg Hampel Knuppels zes uitvallers had en slechts 75 punten scoorde. Daarmee kwam hij uit op een score van -123 punten en mocht hij de begeerde rode lantaarn in ontvangst nemen.

Tim Sterenborg (links) zit naast Gert Jacobs. Op de achtergrond de Tourdirectie met van links naar rechts Henny Heutinck, George Wieggers, Henri Weikamp en Peter Valen.