Eindgast Tour de Mariënvelde gewijzigd

Gert Jacobs zal de prijzen gaan uitreiken bij de 40e Tour de Mariënvelde 2023. De 59-jarige geboren Drent neemt de plaats in van Gijs Leemreize en Devin Haen, die vanwege verplichtingen bij Jumbo/Visma en De Graafschap helaas moesten afzeggen.
 
Gert Jacobs, die bekend is als de makkelijk pratende analist van het RTL wielerprogramma Tour du Jour, zal nu naar Mariënvelde komen om de prijzen uit te gaan reiken. Hij zal dit doen, nadat hij door Peter Valen aan de tand is gevoeld over zijn wielercarrière. Jacobs reed vijf keer de Tour de France tussen 1987 en 1993, waarbij hij vier keer Parijs wist te halen.

Gert Jacobs stond bekend als de lead-out voor topsprinter Jean-Paul van Poppel, die alleen al in 1988 vier etappes wist te winnen in de Ronde van Frankrijk.
 
De prijsuitreiking van de 40e Tour de Mariënvelde 2023 vindt plaats op zondag 23 juli 2023 vanaf 20.45 uur in de BMV aan de Waalderweg 7 te Mariënvelde.