Rick Timmermans uit Berghem (NB) wint 39e Tour de Mariënvelde

Rick Timmermans uit het Noord-Brabantse Berghem is winnaar geworden van de 39e editie van de Tour de Mariënvelde 2022. De Brabander greep in de laatste etappe de koppositie en dat is natuurlijk altijd het beste moment voor een final jump.

Al sinds etappe acht stond hij in de top tien, maar hij het geluk ook een beetje aan zijn zijde. Immers door het uitvallen van Michael Woods voor de laatste etappe kreeg Diny Hulleman nog 33 strafpunten en mede daardoor zakte ze naar een zesde plek. Robert Klaverstijn uit Borculo maakte een opmerking bij de finish van de laatste etappe, die niet voor herhaling vatbaar was. Zo maakte hij duidelijk tijdens de prijsuitreiking. Hij zag namelijk Alexander Kristoff derde worden en daardoor werd hij gepasseerd door Rick Timmermans. Mirjam Vergeer uit Winterswijk schoof van de vijfde plek naar de derde plaats op tien punten van de winnaar.

Rick Timmermans behaalde 2073 punten en het maximaal te behalen aantal punten was 2397. Hij scoorde daarmee een percentage van 86,5%. Hij had 15 renners van de Ideale Ploeg in zijn team.

Robert Klaverstijn uit Borculo zit rechts naast Rob Harmeling. Op de achtergrond de Tourdirectie met van links naar rechts George Wieggers, Peter Valen, Henny Heutinck en Henri Weikamp.