Rob Harmeling eindgast Tour de Mariënvelde 2022

Rob Harmeling zal op zondag 24 juli 2022 de prijzen uitreiken van de 39e Tour de Mariënvelde 2022. De 57-jarige oud-wielrenner is een regelmatige gast in de Avondetappe van de NOS waar hij al jarenlang de etappes analyseert. De inwoner van Hellendoorn was zelf ook een verdienstelijk wielrenner. In 1986 werd hij wereldkampioen in de ploegentijdrit voor amateurs en 1989 werd hij beroepswielrenner. Eerst bij het Belgische Histor-Sigma, later maakte hij onderdeel uit van de Nederlandse TVM-ploeg.
 
 
Rob Harmeling reed drie keer de Tour de France. In zijn debuutjaar werd hij 158e en laatste en daarom zal hij vast met plezier de Rode Lantaarn uitreiken aan de nummer 3355 van de 39e Tour de Mariënvelde. Een jaar later won hij de derde etappe in de Tour de France. Hij finishte als eerste in de etappe van Pau naar Bordeaux over een afstand van 210 km. Hij won de sprint van de kopgroep van acht renners voor Sammie Moreels en Massimo Ghirotto. In de zestiende rit van dat jaar moest hij de strijd staken. Twee jaar later deed hij voor de derde en laatste keer mee aan de Tour de France. In dat jaar werd hij uit de Tour gehaald door de wedstrijdleiding vanwege het hangen aan de ploegleiderswagen.
Na zijn wielercarrière werd Harmeling ondernemer en is hij in te huren als spreker bij events.
 
Zondagavond 24 juli 2022 is Rob Harmeling te gast in de BMV aan de Waalderweg 7 in Mariënvelde, waar hij vanaf 20.45 uur zal worden geïnterviewd door Peter Valen. Na de pauze zal hij dan de prijzen uitreiken van de 39e editie van de Tour de Mariënvelde.