Tour de France start dit jaar op vrijdag

De Giro d’Italia is nog bezig, maar de Tour werpt ook al zijn schaduw vooruit. Nog zo’n vijf weken en dan gaat de Ronde van Frankrijk weer van start en dit keer is voor de Deense hoofdstad Kopenhagen gekozen als startplaats.

Het nadeel voor ons Tourspel is dit jaar wel, dat de Tour de France al op vrijdag 1 juli 2022 van start gaat met een proloog in Kopenhagen van 13 km. Net zoals andere jaren gaat de Tour de Marienvelde pas van start na die proloog. In het verleden was dat op zondag, dit jaar dus op zaterdag. Om de deelnemers nog iets tegemoet te komen, zal de inschrijving pas sluiten op zaterdagmiddag om 14.00 uur. Hopelijk geeft dat onze ploegleiders voldoende tijd om hun tourploeg samen te stellen.

Het inschrijven van een tourploeg via onze website www.tourdemarienvelde.nl gaat net als in andere jaren. Op het moment dat de directie van de Tour de France het deelnemersveld met de rugnummers bekend maakt, zal de inschrijving starten. Mogelijk is dit al op woensdagavond 29 juni na de teampresentatie. Die inschrijving loopt door tot zaterdag 2 juli 2022. Om 14.00 uur zal dan de inschrijving stoppen.

Het inleveren van de papieren formulieren gaat dit jaar als volgt. Net zoals vorig jaar zal dit wederom in de BMV zijn aan de Waalderweg in Mariënvelde. Je kunt dan op de volgende tijdstippen terecht in het prachtige dorpshuis.

Vrijdag 1 juli 2022
14.00 uur – 24.00 uur

Zaterdag 2 juli 2022
10.00 uur – 14.00 uur