Ap Braakhekke wint 38e Tour de Mariënvelde

Ap Braakhekke uit Lochem is winnaar geworden van de 38e Tour de Mariënvelde 2021. Op de laatste dag kwam hij met een ferme eindsprint over Danique Staring en Yorick Navis heen en greep hij de titel. Hij had bovendien geluk dat Jasper Philipsen tweede werd, waardoor hij net twee punten meer haalden dan Danique Staring uit Lichtenvoorde. Yorick Navis uit Harreveld zakte naar plek vier, want Erik Rhebergen uit Zevenaar pakte de derde plek. Rhebergen is een oude bekende van de Tour de Mariënvelde, want exact twintig jaar geleden won hij al eens de Tour de Mariënvelde.
 
Ap Braakhekke was zondagavond nog in de gelegenheid om zijn prijs in Mariënvelde op te halen en een kort interview te houden met Peter Valen.
 
 
Hieronder de link naar het interview van Peter Valen met Ap Braakhekke.