Tjibbe de Boer uit Aalten wint 37e Tour de Mariënvelde 2020

Tjibbe de Boer uit Aalten is de winnaar geworden van de 37e Tour de Mariënvelde 2020 door een geweldige eindsprint. Hij begon met een achterstand van 38 punten aan de laatste etappe, maar de uitslag op de Champs-Élysées was hem gunstig gezind. Hij had de sprinters Kristoff (4e), Coquard (9e), Colbrelli (11e), Trentin (17e) en Stuyven (19e) in zijn ploeg waardoor hij 45 punten meer scoorde dan de koploper Martie Balke, eveneens uit Aalten, en hem zeven punten voor bleef. 

De laatste plaats wordt gedeeld door Jurgen Koster uit Nieuw-Wehl en Willem van Mersbergen uit Deventer. Beiden kunnen binnenkort hun rode lantaarn in huis verwachten. 

In de komende week zal het Touruitslagenboek worden gemaakt en zullen de prijzen worden verstuurd. Deze administratieve handelingen zullen ongeveer een week in beslag nemen en eind september zullen de prijzen worden opgestuurd. De Tourboekjes zullen dan begin oktober bij u op de deurmat vallen, als u aangegeven heeft zo’n boekje te willen ontvangen. 

We bedanken u allemaal voor uw deelname aan de 37e Tour de Mariënvelde 2020.  Het was de laatste editie bij café Heutinck in Mariënvelde. Vanaf 2021 zullen we de Tour de Mariënvelde organiseren vanuit de BMV, het plaatselijke dorpshuis.