Sam Oomen reikt prijzen uit van 35e Tour de Mariënvelde 2018

Sam Oomen is de eindgast van de Tour de Mariënvelde. Op zondagavond 29 juli zal hij de prijzen uitreiken aan de prijswinnaars van de 35e Tour de Mariënvelde 2018, nadat hij eerst is geïnterviewd door Peter Valen. De prijsuitreiking begint om 20.45 uur in Café Heutinck aan de Waalderweg 2 te Mariënvelde.

Sam Oomen is de 27e eindgast van de Tour de Mariënvelde. In 1992 was Tristan Hoffman de eerste gast gevolgd door Henk Lubberding. De hele lijst kan bekeken worden via onderstaande link:

Eregalerij Tour de Mariënvelde

Sam Oomen is één van de meest talentvolle Nederlandse wielrenners. De 22- jarige Tilburgse klimmer werd dit jaar negende in de Giro en zevende in de Ronde van Zwitserland. Vorig jaar eindigde hij als zevende in de Ronde van Polen.

De jeugdige Brabander kan in het kielzog van Tom Dumoulin en Wilco Kelderman uitgroeien tot een goede ronderenner. De groeibriljant van Team Sunweb, kan in de bergen en in tijdritten heel goed uit de voeten en lijkt een mooie wielertoekomst tegemoet te gaan.