Jolien Eijsink wint 34e Tour de Mariënvelde 2017

Jolien Eijsink is winnaar geworden van de 34e Tour de Mariënvelde 2017. De in Amsterdam wonende dochter van Gijs Eijsink was de snelste in de eindsprint. Doordat Edvald Boasson Hagen op de Champs-Élysées in Parijs derde werd ging de Amsterdamse Albert Schuurman uit Nijverdal met negen punten voorbij. Schuurman werd derhalve tweede en op de derde plaats eindigden de broertjes Sep & Jens Vrieze uit Lichtenvoorde, die 16 punten minder hadden dan de winnares. Vader Gijs Eijsink, die in 1988 voor het eerst meedeed aan ons Tourspel, was bijzonder trots deze prijs in ontvangst te mogen nemen.

Op de foto zit Gijs Eijsink (vader van Jolien) tussen Jos van Emden en Peter Valen (links). Op de achtergrond van links naar rechts George Wieggers, Henri Weikamp en Henny Heutinck van de Tourdirectie.

Top tien 34e Tour de Mariënvelde 2017

Ploegnaam Naam Woonplaats Uitvallers Totaal
1 Funweb Jolien Eijsink Amsterdam 5 2110
2 Volharding Albert Schuurman Nijverdal 5 2101
3 De kleine Pedaalridders Sep&Jens Vrieze Lichtenvoorde 5 2094
4 Le choix de Pleun Arno Hoffman Beltrum 6 2083
5 the zernikers Albert Braakhekke Lochem 5 2082
6 Grinta André Boonk Lochem 5 2082
7 Bassie Bas Kemkens Groenlo 5 2065
8 Holweg on tour Erwin Holweg Lichtenvoorde 5 2064
9 PITAAL Marco Meussen Schalkhaar 5 2051
10 de roennies Jeroen Mengerink Aalten 4 2038

De Strijdlustigste ploeg wordt beschikbaar gesteld voor de ploeg die in één etappe de meeste punten weet te verzamelen. Deze prijs is in de wacht gesleept door Danny Nijland uit Borculo en door Fons I Thijssen uit Etten die in de tweede etappe 215 punten wisten te scoren. Het record van de Tour de Mariënvelde staat nog steeds op 222 punten in één etappe en werd in 2008 gevestigd door Peter Vermeulen.

De Eendagsvlieg is voor de ploeg die een etappe wint met het minste aantal punten. Deze prijs is voor de ploeg die een etappe wint met het minste aantal punten. Deze prijs werd gewonnen door Jos Wolters uit Harreveld en Gerard Wolters uit Mariënvelde, die in de 19e etappe 93 punten scoorden en daarmee de etappe wonnen.

De rode lantaarn is voor de allerlaatste uit het algemeen klassement. Deze populaire prijs is gewonnen door Geert Wamelink uit Aalten. Hij behaalde -112 punten met de ploeg Gewoon Geert en bleef daarmee de concurrentie 38 punten voor.

Uitvallers
Er waren 31 renners die de streep in Parijs niet haalden. De uitvallers zijn veelal een grote ergernis van de ploegleiders, maar soms ook tot vreugde als de strijd om de rode lantaarn de meeste aandacht kreeg. Er was één ploeg met maar liefst twaalf uitvallers. Dat was de ploeg van Marcel Wissink uit Eibergen, waarvan Kittel, Démare, McLay, Sagan, Fuglsang, Majka, Porte, Gilbert, Cavendish, Pinot, Wellens en Trentin Parijs niet haalden. Marcel Wissink eindigde op de 3247e plaats met 1285 punten.
Er was ook een ploeg die geen enkele uitvaller had, maar die deed mee voor de rode lantaarn en had er graag een paar meer gehad. Dat was de ploeg van Mark Schutte uit Aalten, die op de 3790e plaats eindigde met 290 punten.

Etappeprijzen
De tourdirectie had voor de start van de Tour de France vijf etappes aangewezen die een extra prijs opleverden. Hieronder de etappes en hun winnaars. Zij krijgen een waardebon van Schuurman Schoenen opgestuurd.

3e etappe Volle Bak Mark Luttikholt Beltrum 192 punten
3e etappe De Eppo’s Jord Eppink Haaksbergen 192 punten
9e etappe Berggeiten Fred de Kinkelder Groenlo 208 punten
13 etappe Berggeiten Fred de Kinkelder Groenlo 184 punten
15e etappe De Doorstomers Jos Huurneman Groenlo 104 punten
20e etappe Heavy Metal Thunder Henk Bloemers Winterswijk 120 punten

Grolsch-prijs
Drie ploegleiders krijgen van Grolsch een anderhalve literfles bier. Dat zijn Sjaak jr Böhmer uit ‘s Heerenberg (plaats 1111), Henk Engelbarts uit Dinxperlo (2222) en Matthias Lodens uit Gent (B) (3333).

De koekkoeksprijs is voor de middenmoter van het klassement. De ploeg die aan het einde van de Tour op plaats 1937 staat krijgt een krat bier overhandigd. De prijs is in het leven geroepen door André Berendsen. André’s familie heeft in Mariënvelde de bijnaam Koekkoek, vandaar deze naam. Helaas overleed André Berendsen op 4 juli 2015. De Tourdirectie heeft besloten om de Koekkoeksprijs ter nagedachtenis aan André in ere te houden. Winnaar werd Rick Willemsen uit Groenlo.

De prijsuitreiking werd gedaan door Jos van Emden, die in de negende etappe uitval. In Mariënvelde reikte hij de prijzen uit aan de aanwezige prijswinnaars en beantwoordde hij de vragen van Peter Valen.

Foto’s
De foto’s van de prijsuitreiking kunt u bekijken door op onderstaande link te klikken.

Foto’s slotavond Tour de Mariënvelde 2017 – zondag 23 juli 2017

Prijzen
Tijdens de prijsuitreiking konden we een aantal mensen blij maken met een trofee en een waardebon. Degene die niet aanwezig was zal zijn prijs thuis gestuurd krijgen. De eerste 115 ploegleiders uit het algemeen klassement kregen een waardebon van diverse sponsors, terwijl de verschillende bekers voor de winnaars uit de regio vergezeld werden van een waardebon mogelijk gemaakt door onze sponsors.

Tourboekje
Binnenkort valt de gedrukte versie van het Touruitslagenboekje op de mat, bij al diegenen die aangegeven hebben zo’n collectorsitem te willen ontvangen. Wie niet kan wachten, kan alvast de digitale versie lezen door op onderstaande link te klikken.

Touruitslagenboekje 2017

De Tourdirectie bedankt iedereen voor hun deelname en hoopt jullie allen en misschien nog wel meer terug te zien bij de 35e Tour de Mariënvelde 2018 vanaf zaterdag 7 juli 2018.

Henny, Peter, George en Henri