Café Heutinck start Tour de Mariënvelde 2017 met de ‘pro-proloog’ voor wielerliefhebbers

Op zaterdag 1 juli zal de 104e editie van de Tour de France beginnen. Voor velen zal dit ook de start betekenen van een altijd leuk en spannend spel, namelijk de Tour de Mariënvelde. De start van de Tour begint zoals gewoonlijk met een tijdrit. Deze rit van 14 kilometer in Düsseldorf staat voor een hoop renners omcirkeld als dé kans op het geel. Vanaf deze eerste dag zal de strijd om deze gele trui gedurende drie weken spannend zijn, maar na deze eerste dag begint ook de strijd voor de deelnemers aan de 34e Tour de Mariënvelde.

Café Heutinck start de Tour de Mariënvelde 2017 ook met een proloog, maar dan met de ‘pro-proloog’: een te fietsen rondje van zo’n 40 á 50 km met start en finish bij café Heutinck. De start zal tegelijk met de mannen uit de echte Tour zijn, namelijk 15:15 uur. Idee is om met wielerliefhebbers een rondje te fietsen om in de stemming te komen van de Tour. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt bekeken of er met één grote groep gekoerst zal worden of dat er een verdeling gemaakt wordt. Idee is om na afloop van dit rondje samen het spannende deel van de echte proloog te bekijken op het grote scherm bij café Heutinck. Tegelijkertijd kunnen de deelnemers dan nog eens rustig het formuliertje met 22 renners voor de Tour de Mariënvelde nalopen en waar nodig bijschaven om het vervolgens in te leveren en vast te speculeren over de Tour onder het genot van een drankje.

Lijkt het je leuk om dit rondje ook mee te fietsen (als mountainbiker, wielrenner of gewoon fietser)? Geef je dan op bij de directie van de Tour de Mariënvelde: info@tourdemarienvelde.nl

Deelname aan de ‘pro-proloog’ is gratis.

Graag zien we je zaterdag 1 juli 2017 rond 15:00 uur bij café Heutinck, zodat we met een mooie groep om 15:15 uur kunnen starten met het rondje en er aansluitend onder gezellige omstandigheden vast gespeculeerd kan worden over de Tour!