Nieuwe site Tour de Mariënvelde

De site van de Tour de Mariënvelde is vernieuwd. Dat zult u gezien hebben, maar ook gemerkt. De manier van opgeven was dit jaar anders dan voorgaande jaren en ook het zoeken naar ploegen in de verschillende klassementen heeft een iets andere look gekregen.

De software waarmee wij ons Tourspel draaiende hielden was ernstig aan vervanging toe. Voor de deelnemers was dit gelukkig niet merkbaar, maar wij als organisatie voelden de noodzaak van vernieuwing om ons Tourspel draaiende te kunnen houden. Daarbij hebben we het natuurlijk ook in een moderner jasje gestoken, zodat de site ook op een mobiel en een tablet beter te bekijken is. In jargon zegt men dat onze site nu responsive is.

Dat is bijvoorbeeld goed te merken, doordat u geen pagina’s meer hoeft aan te klikken om naar een volgende pagina te gaan. U kunt nu eindeloos naar beneden scrollen. Gelukkig hoeft dat scrollen niet altijd, want via de handige zoekvensters bij elk klassement kunt op verschillende manieren zoeken. Op achternaam, voornaam of ploegnaam.

Misschien vindt u het niet meteen een vooruitgang, maar ik hoop dat u ons een kans geeft om de site te verbeteren. De technische mogelijkheden zijn aanwezig om er iets fraais van te maken en dat is zeker onze bedoeling. Besef ook, dat we allen een baan naast onze hobby Tour de Mariënvelde hebben.

Hebt u tips voor ons of wensen, dan kunt u dat altijd mailen naar info@tourdemarienvelde.nl. We zullen dan kijken wat we daarmee kunnen doen en mogelijk ziet u het terug op onze site.

In ieder geval bedankt voor uw begrip.

Henny, Peter, George en Henri