In Memoriam André Berendsen

Het was een sport, waarom hij niks gaf. Wielrennen. Maar André vond het prachtig, dat wij de Tour de Mariënvelde organiseren. Dus besloot hij op een andere manier ons initiatief te ondersteunen en deel uit te maken van ons spel.

Sinds enkele jaren was hij de spontane sponsor van een wel zeer bijzondere prijs. De deelnemer, die bij ons precies in het midden van de eindstand eindigde, mocht de “Koekoeksprijs” in ontvangst nemen. Een krat bier. Een kleinigheid misschien. Maar André toonde daarmee aan waarin een dorp sterk is. Eén voor allen. Allen voor één.

Afgelopen zaterdag, midden in de hectiek van de inschrijfdatum van ons spel hoorden we het verschrikkelijke nieuws, dat André “Koekoek” Berendsen, op de veel te jonge leeftijd van 49 jaar, bij een motorongeval in Duitsland is overleden. We willen de familie van André condoleren met dit intense verlies en veel sterkte toewensen bij de verwerking daarvan. In ons spel zal André blijvend herdacht worden. De Koekoeksprijs zal blijven bestaan. Ter nagedachtenis aan een sociale dorpsgenoot.