32e Tour de Marienvelde werpt schaduw vooruit

De Ronde van Zwitserland is voorbij, de Dauphiné Liberé is ook weer gefinisht en de ploegleiders zijn bezig om hun Tourploegen samen te stellen. Voor de Nederlanders en dan vooral de Utrechters werpt de start van de 102e Tour de France zijn schaduw al ver voor zich uit. Met rasse schreden komt de start in de Domstad naderbij en veel Nederlanders denken intussen na over de samenstelling van hun tourploeg in de vele Tourspelletjes die ons land telt.

Op zaterdag 4 juli 2015 gaat de Tour de Mariënvelde voor de 32e keer van start met een proloog of korte tijdrit in Utrecht en Tom Dumoulin zal zijn uiterste best doen om in het geel van start te gaan op zondag 5 juli naar Zeeland. Maar is het verstandig om Dumoulin in je ploeg op te nemen? Welke sprinters neem je op in je ploeg en welke berggeiten doen het dit jaar goed in het hooggebergte? Dat soort afwegingen maken veel ploegleiders in de komende tijd en veel wielertijdschriften worden er door de kenners op nageslagen.

Natuurlijk zijn er ook genoeg deelnemers aan de Tour de Marienvelde, die op zaterdag 4 juli de krant erbij pakken en 22 renners kiezen die het voor hen moeten gaan doen in deze editie van ons populaire Tourspel.

De inschrijving voor de 32e Tour de Mariënvelde wordt geopend op het moment, dat de Tourdirectie in Frankrijk de officiële deelnemerslijst publiceert op www.letour.com.

Hoogstwaarschijnlijk zal dit op donderdag 2 juli 2015 in de loop van de avond gebeuren. Daarna kunt u online uw ploeg samenstellen tot en met zondagmorgen 5 juli 2015, 11.00 uur. Het inleveren van het papieren formulier kan tot zaterdagavond 4 juli 24.00 uur bij Café Heutinck in Marienvelde aan de Waalderweg 2.

We wensen u een prettige voorbereiding op het mooiste Tourspel dat wij kennen.

Henny Heutinck
Peter Valen
George Wieggers
Henri Weikamp