TdM leeft het hele jaar door

Bijna drie maanden na het einde van de 31e Tour de Mariënvelde vond er in Amsterdam nog een speciale uitreiking plaats. Subleague ‘Het spel is op de wagen’ reikte afgelopen weekend de prijzen uit. Hieronder een verslag en een paar foto’s. En natuurlijk verwachten we komend jaar een delegatie van deze subleague in Mariënvelde tijdens de 32e Tour de Mariënvelde.

Gisteren was het dan zo ver. Bijna 3 maanden na de huldigingen in Parijs en Mariënvelde was het eindelijk tijd om de winnaar van onze eigen subleague Het spel is op de wagen, HSIODW voor intimi, te huldigen. We zijn allemaal nog niet vergeten hoe Hans met een fietslengte voorsprong op de rest de Tour de Mariënvelde afsloot. Hij was dan gisteren ook het stralende middelpunt. Na het zingen van de subleague hymne (Du hast die Haare schön, du hast die Haare schön, du hast du hast, du hast die Haare schön) was het tijd voor de uitreikingsceremonie.

Allereerst de poedelprijs voor Sander de R. Vorig jaar de nummer 1, nu de nummer laatst. De teneur van de toespraak door Stephan kwam er op neer, dat dat niet weer gaat gebeuren. Sander de R beaamde dat en hij ging gisteravond al op tijd naar huis om aan de voorbereiding voor 2015 te beginnen.

Vervolgens de lovende woorden voor Hans. Hij had de subleague hymne overigens eer aan gedaan door keurig geknipt ten tonele te verschijnen. Zoals gisteravond gezegd, een mooie winnaar. Als een kind zo blij, de hele avond is de lach niet van zijn gezicht weggeweest en is de twinkeling niet uit de ogen verdwenen. Helemaal nadat Stephan, initiator, bedenker en uitvoerder van de prijs, Hans de wisseltrofee had overhandigd. Een fantastische wisseltrofee, dat mag gezegd worden. Meestal zijn die dingen te lelijk om aan te pakken, te afstotend om op de schouw te zetten. Maar deze…

Etappe 5 ging van Ieper naar Arenberg. Over weet ik hoeveel kasseien. En nu zijn dat er weet ik hoeveel minus één. Want die staat bij Hans op de schouw. Op een mooie sokkel. Met een plaatje waarin de winnaars vanaf 2007 (het jaar van de eerste officiële huldiging) zijn gegraveerd. Hans, Koen, Stephan, Sander H (2x), Bas, Sander de R. En nu dus weer Hans. Normaal gesproken is het drie keer winnen en de trofee mag definitief op de schouw geplaatst worden. Maar deze is bijzonder. Dus, vijf keer winnen en je bent de trotse bezitter van de mooiste kassei van Noord-Frankrijk. Zie de foto’s.

Nog even de traditionele polaroid laten maken. En de traditionele brainstormsessie wat het volgende jaar te gaan doen. Het plan is om dan volgend jaar echt naar het café in Mariënvelde te gaan, ergens tijdens de tour. Ik maak het hier maar bekend, dan gaat het leven en komt er wellicht nog eens iets terecht van wat er wordt verzonnen op zo’n avond.

IMG_3558

IMG_3559

 

IMG_3560