Reactie Tourdirectie rondom uitvallen Cavendish en Modolo

De afgelopen 24 uur is er op het Gastenboek een heftige discussie ontstaan over het vervangen van Mark Cavendish door de eerste reserve en het toekennen van 33 strafpunten bij het uitvallen van Sacha Modolo. Het noopte de Tourdirectie tot een spoedoverleg.

Sinds 1984 spelen we ons Tourspel met de huidige spelregels. We zijn ons ervan bewust, dat de 33 strafpunten voor iedere uitvaller tot emoties kunnen leiden, maar dat behoort ook tot de charme van ons spel. Natuurlijk beseffen we ook, dat deze regel voor een aantal deelnemers een lelijke kant aan ons spel is.

In de afgelopen 30 jaar hebben we altijd de proloog dan wel etappe op zaterdag niet meegeteld en begon ons Tourspel met het startschot van de etappe op zondag. In al deze jaren is het meerdere malen voorgekomen dat een renner na rijden van de proloog/eerste etappe niet aan de start verscheen op de zondag. In al deze situaties hebben we de eerste reserve renner opgenomen in de tourploegen van onze deelnemers, zodat iedereen met 22 renners aan de start van de Tour de Mariënvelde verscheen.

De Tourdirectie is verrast door de ophef die nu over dit voorval is ontstaan. Mogelijkerwijze heeft dit te maken met de naam en faam van de twee betrokken wielrenners. We vragen ons of deze discussie ook was ontstaan bij het niet starten van Vachon en het uitvallen van Ji Cheng? Toch willen we de critici bedanken, want door hun bijdrage zullen wij nog eens kritisch naar ons reglement kijken en dit aanscherpen om eventuele onduidelijkheden in de toekomst te voorkomen.

De Tourdirectie heeft daarom besloten om geen aanpassingen te doen in het algemeen klassement van de Tour de Mariënvelde en ze denkt daarmee in de geest van het huidige reglement te handelen.

Nogmaals dank voor iedere bijdrage aan de discussie. Het geeft eens te meer aan dat ons Tourspel leeft bij de deelnemers!!