Marianne Spanjaard wint 30e Tour de Mariënvelde

Marianne Spanjaard is winnaar geworden van de 30e Tour de Mariënvelde. De Eibergse nam in de twaalfde etappe de koppositie over van Bert Sielias uit Harreveld en stond deze niet meer af. Tweede werd Ronald Geertsma uit Amsterdam voor Ronald Moska uit Arnhem. Bert Sielias kwam op de vierde plek terecht, terwijl Mark van Wettum uit Houten vijfde werd.

tdm01Marianne Spanjaard krijgt uit handen van Marianne Vos de wisseltrofee overhandigd.

In de laatste etappes werd het nog wel spannend voor Marianne Spanjaard, want Rik Terhürne uit Haaksbergen kwam door de bergritten flink opzetten, maar sneuvelde toch in het zicht van de finish. Terhürne had ook nog pech, dat Lieuwe Westra in de laatste etappe met Parijs in het vizier vanwege ziekte op moest geven.

De prijs voor de Strijdlustigste Ploeg was voor Coen Mulder uit Groenlo, die met zijn ploeg in de zesde etappe 201 punten wist te scoren. De prijs van de Eendagsvlieg was voor Mekje Zilstra uit Schalkhaar, die de veertiende etappe met 80 punten winnend wist af te sluiten.

De Rode Lantaarn werd een prooi voor Marco Ubbink uit Aalten, die met -108 punten op de 4135e en laatste plaats eindigde.