Tour de France 2012 werpt schaduw alweer vooruit

Aan het einde van deze maand gaat de 99e Tour de France van start in Luik. De proloog is maar 6,4 km lang, die op deze zaterdag 30 juni 2012 in de Belgische stad zal worden verreden.

De voorbereiding op dit grootste wielerevenement ter wereld zal natuurlijk wel in de schaduw staan van het EK-voetbal dat vanaf vrijdag 8 juni in Polen en Oekraïne wordt gespeeld. Desalniettemin zullen ook de wielerliefhebbers de voorjaarsklassiekers en grote rondes in de gaten hebben gehouden welke renners de vorm te pakken hebben en wie nog niet.

De wielerbladen zullen binnenkort weer een gretig worden gekocht in de boekwinkels, zodat iedereen zich kan inlezen en zich voorbereiden op het mooiste Tourspel van Nederland, de Tour de Mariënvelde.

Ook dit jaar organiseren we weer dit fantastische kennisspel, dat al sinds 1984 wordt georganiseerd vanuit Café Heutinck in Mariënvelde. Destijds nog met 27 deelnemers, vorig jaar deden 4288 ploegleiders mee aan ons spel. We zullen zien hoeveel invloed het EK-voetbal op de deelname aan de Tour de Mariënvelde heeft, maar we hopen ons record van 2003 met 4303 deelnemers ooit nog eens te verbeteren.

We wensen alle wielerliefhebbers in ieder geval veel plezier bij hun voorbereiding op de 29e Tour de Mariënvelde 2012.

Henny Heutinck
Peter Valen
George Wieggers
Henri Weikamp