Niels Tamboer wint 28e Tour de Mariënvelde 2011

Niels Tamboer uit Dinxperlo is winnaar geworden van de 28e Tour de Mariënvelde 2011. De ploegleider van de ploeg Nielinho had tien punten voorsprong bij het ingaan van de laatste etappe, maar hield er uiteindelijk nog net twee over. Annette de Goeij-Verhoeven uit Beek-Ubbergen werd tweede voor Harmen Muntjewerff uit Alphen aan den Rijn. Dit drietal werd gevolgd door vier Lichtenvoordenaren. Trees Groot Kormelink, Marloes Wesselink, Gerard Evers en Coen Weelink eindigden op de plaatsen vier tot en met zeven. De prijzen werden uitgereikt door Nederlands kampioen Pim Ligthart.

Winnaar Niels Tamboer zit tussen Pim Ligthart en diens vriendin Noortje Tabak (ook een verdienstelijk wielrenner in de ploeg van Marianne Vos). Op de achtergrond de Tourdirectie met van links naar rechts Peter Valen, Henny Heutinck, George Wieggers en Henri Weikamp.

Foto’s van de prijsuitreiking zijn te zien via deze link:

Foto’s prijsuitreiking zondag 24 juli 2011

Prijzen

De prijzen van de Tour de Mariënvelde voor de regioklassementen, etappes en de eerste 60 uit het algemeen klassement zijn inmiddels per post verstuurd.

Tourboekje
Op vrijdag 5 augustus 2011 krijgt u een uitslagenboekje toegestuurd als u aangegeven heeft een dergelijk boekje te willen ontvangen. U kunt ook dit boekje hier digitaal bekijken.

Touruitslagenboekje 2011

TomTom
Tijdens de prijsuitreiking werd ook een TomTom navigatiessysteem verloot onder alle deelnemers van de Tour de Mariënvelde 2011. Deze prijs werd beschikbaar gesteld door de organisatie, omdat het aantal van 4000 deelnemers is overschreden.

Winnaar TomTom is: René Kleverwal uit Brummen