Finish nadert

Parijs komt in zicht voor de 167 overgebleven renners aan de 98e Tour de France, maar dat geldt ook voor de 4288 ploegleiders die meedoen aan de 28e Tour de Mariënvelde.

De meesten zullen zich neergelegd hebben met een bijrol, maar Niels Tamboer, Harmen Muntjewerff en Gerard Evers zullen zeker gespannen de laatste etappe volgen. Zij bezetten de eerste drie plaatsen van de Tour de Mariënvelde en afhankelijk van de uitslag van vanmiddag zullen ze juichen of misschien teleurgesteld zijn.

In ieder geval komt er vanmiddag wederom een einde aan een Ronde van Frankrijk en ook de 28e editie van de Tour de Mariënvelde wordt vandaag afgesloten. Vanavond zullen de prijzen worden uitgereikt door Nederlands kampioen op de weg, Pim Ligthart vanaf 20.45 uur bij Zaal Heutinck aan de Waalderweg 2 te Mariënvelde.